Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás Ünnepek, hagyományok
Bekezdések

Ünnepek, hagyományok

Mi sem bizonyítja jobban egy kistelepülés lakosságának jó közösségét, mint az évről-évre megrendezett ünnepek, rendezvények, amelyből a falu apraja-nagyja kiveszi a részét.

Címer

Március 15-én versekkel, énekkel emlékeznek meg az 1848-49-es szabadságharc hőseire.

Említést kell tenni a falu búcsújáról, amelyet húsvétkor tartanak. A másnapi locsolásra a helyi vendéglőben tartott bálon hangolódhatnak rá a táncolni és szórakozni vágyók. Régen kisbaboti búcsúhoz kötötték a környék első bálját.

A nyugdíjas klub szervezésében minden évben megünneplik a gyermeknapot és az anyák napját. Ilyenkor a falubeli gyerekeket, a klubtagok gyermekeit, unokáit, dédunokáit is meghívják. A gyerekek műsorral, az énekkar énekkel, az önkormányzat édességgel kedveskedik.

Augusztus 20-án a Szent István szobornál ünnepelnek, augusztus utolsó hétvégéjén a falunapon vigadoznak, versenyeznek a falubeliek, és a vendégek. A jó hangulatról a nemcsak kicsiknek és nagyoknak egyaránt szervezett programok gondoskodnak, de a közösen elkészített ebéd és az esti bál is.

Szent Miklós napján érkezik az önkormányzat Mikulása, aki versért, énekért cserébe megajándékozza a gyerekeket.

Karácsony meghitt hangulatához hozzájárul a gyermekek műsora a karácsonyi istentisztelet alatt, valamint a nyugdíjasklubban rendezett ünnepség.

Az időseknek a minden évben megrendezett öregek napján műsorral és finom ebéddel kedveskednek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930